grøtoppskrift

NB!!! En våken kunde har dessverre og heldigvis oppdaget en feil i oppskriften på steel-cut grøtpakka vår. 10 dl H-melk ble til 1 dl på pakka......Vi beklager det!

Det korrekte er:

10 dl H-melk + 1 dl vann, til 3 dl steel-cut spelt

Her er hele oppskriften på vår førsteklasses frokostgrøt

3 dl steel-cut spelt

10 dl H-melk + 1 dl vann og en liten klype salt

Rist steel-cut spelt i tørr kjele, bare til det blir varmt og du kjenner det lukter korn. Bland i væske og kok på svak varme under stadig omrøring. Grøten skal kokes langsomt i cirka 25 minutter. Alternativt kan du koke opp grøten på kvelden, la den små koke i noen minutter for deretter slå av platen, legge på lokk og la den stå på benken over natten. Kok opp igjen på morgenen på svak varme, husk å røre. Server med solbærsyltetøy, friske bær, frukt, honning eller nøtter.

TIPS! Vår steel-cut spelt kan selvfølgelig kokes med annen væske enn melk, feks kokosmelk, laktosefri melk, havredrikk, soyadrikk, vann eller lignende. 

Lag gjerne en stor porsjon med en gang, den holder seg 3-5 dager i kjøleskapet. Nyt din hjemmelagde speltgrøt varme eller kald. Den er utmerket til frokost, lunsj eller som et mellommåltid. 

Håper det smaker!!!

 

 

 

steel-cut spelt

steel-cut spelt

Nå kommer vi snart med 1 kg poser med steel-cut spelt slik at du kan lage vår gode og sunne speltgrøt hjemme!!. Kok den etter vår oppskrift  med melk, litt vann og en klype salt. Spises varm eller kald med eller uten syltetøy/bær kanskje med litt yoghurt?