NB!!! En våken kunde har dessverre og heldigvis oppdaget en feil i oppskriften på steel-cut grøtpakka vår. 10 dl H-melk ble til 1 dl på pakka......Vi beklager det!

Det korrekte er:

10 dl H-melk + 1 dl vann, til 3 dl steel-cut spelt

Her er hele oppskriften på vår førsteklasses frokostgrøt

3 dl steel-cut spelt

10 dl H-melk + 1 dl vann og en liten klype salt

Rist steel-cut spelt i tørr kjele, bare til det blir varmt og du kjenner det lukter korn. Bland i væske og kok på svak varme under stadig omrøring. Grøten skal kokes langsomt i cirka 25 minutter. Alternativt kan du koke opp grøten på kvelden, la den små koke i noen minutter for deretter slå av platen, legge på lokk og la den stå på benken over natten. Kok opp igjen på morgenen på svak varme, husk å røre. Server med solbærsyltetøy, friske bær, frukt, honning eller nøtter.

TIPS! Vår steel-cut spelt kan selvfølgelig kokes med annen væske enn melk, feks kokosmelk, laktosefri melk, havredrikk, soyadrikk, vann eller lignende. 

Lag gjerne en stor porsjon med en gang, den holder seg 3-5 dager i kjøleskapet. Nyt din hjemmelagde speltgrøt varme eller kald. Den er utmerket til frokost, lunsj eller som et mellommåltid. 

Håper det smaker!!!