Hamburger
400 g Kjøttdeig
400 g Karbonadedeig
1 ts Dijonsennep
1 ts Worcestersaus
Salt og pepper
En pakke Bacon
10 blader Salat
Karamellisert Løk
2 stk Gul løk
1 ss Smør
1 ss Olje
1 ss Brunt sukker
6-7 ss Balsamikoeddik
1 klype Salt
Blåmuggostsaus
150 g Myk blåmuggost
4 ss Creme fraiche
1 ss Olivenolje
1 ts Worcestersaus
2-3 ss Gressløk
Slik gjør du:
Hamburger 5 stk
Det første du gjør er å blande sammen kjøttdeig, karbonadedeig, dijonsennep, worchestersaus, salt og pepper. Kna slik at alt blander seg. Form 5 burgere og sett kjølig mens du lager resten.
Karamellisert løk
Skrell løken, kutt dem i to og skjør tynne skiver. Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tar ca 10 minutter på medium varme så tilsetter du sukker. Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete. Sett til side mens du lager blåmuggsausen.
Blåmuggostsaus
Ha blåmuggosten, creme fraiche, olje og worchestersaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen. Klipp tilslutt i masse gressløk. Ca. 5-6 ss. Jeg liker mye gressløk, men om du ikke gjør det så har du i mindre.
Stek burgerne i en stekepanne med litt olje og smør. Stek bacon og vips så var alt klart.
Kilde: https://idagranjansen.com/oppskrifter/blue-cheese-burger-med-bacon-karamellisert-lok-og-briochebrod/